Úročená hotovost 6,35 % p.a.

Hledáte nejvhodnější možnosti, jak nejlépe zhodnotit finance? Využijte úroku 6,35 % p.a.

  • Vklady jsou pojištěny do výše 100 000 EUR
  • Úroky do 20 000 Kč ročně jsou pro zaměstnance bez daně

Chcete vědět více informací o tom, jak nejlépe zhodnotit finance ?

ZAVOLEJTE NÁM: 775 739 001

Jak se určuje výše úroku / úroková sazba pro úročenou hotovost?

Společnost Wood&Company průběžně hledá a vyjednává co nejvýhodnější podmínky úročení u jednotlivých bank. Aktuálně je to Citibank, Fio, Creditas, ČSOB a Raiffeisen bank.

Úročená hotovost je uložená jako klientský vklad u jedné z nich. Tam je podle zákona pojištěna do 100 tisíc Eur. „Banku, kde jsou aktuálně prostředky uložené, můžeme v průběhu času měnit, její jméno však nezveřejňujeme. Právě díky tomu můžeme nabídnout tak atraktivní úročení.“ (Zdroj: edwardinvest.cz)

Aktuální výše úroků se tedy může průběžně měnit a závisí na změnách úrokových sazeb vyhlašovanými ČNB i aktuálních podmínkách bank.

Aktuálně je výše úroku (od 01.06.2023) úročené hotovosti v Edwardovi 6,6 %, z čehož 0,25 % připadá na manažerský poplatek.

Výpočet sazby pro klienta je následující: Repo sazba- 0,4 % banka- 0,25 % WOOD- 0 % až 0,25 % volitelný mgfee na straně poradce.

Jak se připisuje úrok

Úroky se budou na účet klienta připisovat 1x měsíčně, a to vždy na začátku měsíce za předchozí měsíc. Klientovi je vypočten úrok za každý den, kdy je hotovost držena v příslušném portfoliu jako úročená hotovost. Výši připsaného úroku klient uvidí na měsíčním výpisu.

Pozor, klient vidí připsané úroky na výpisech s měsíčním zpožděním, neboť uzávěrka výpisu je k poslednímu dni v měsíci a data o připsaných úrocích dorazí do Edwarda až 3. dne následujícího měsíce.

Příklad: Na výpisu za březen, který přijde na začátku dubnajsou vidět připsané úroky teprve za měsíc únor.

Prostředky se začínají úročit až od prvního obchodního dne, kdy jsou peníze připsané do úročené hotovosti v portfoliu, tedy nikoli od okamžiku, kdy jsou připsané do Edwarda.

Příklad: Klient poukáže platbu v úterý 9.8.2022 a 10.8.2022 jsou peníze připsány na jeho účet do peněženky. Úročit se začnou ale až ode dne, kdy je převedeme do portfolia a následně uložíme do partnerské banky jako úročený vklad.

K převodu do portfolia dojde v nejbližší převodní den (v tomto případě to bylo 14. 8. 2022) a k vkladu do partnerské banky následující obchodní den (v tomto případě 16. 8. 2022). Prostředky se začnou úročit od 17. 8. 2022.

Chcete vědět více informací? ZAVOLEJTE NÁM: 775 739 001

Zdroj: edwardinvest.cz