Finanční i časová nezávislost, pasivní příjem, uznání za odborné znalosti. Které povolání vám tohle všechno přinese? Profese finančního poradce!

Ve světě, kdy je spousta povolání nahrazována stroji a technologiemi, si finanční poradce svým zaměstnáním může být jistý. Tento obor má rozhodně budoucnost. Lidé si totiž čím dál více uvědomují, jak důležité je starat se o své finance, a potřebují někoho, kdo jim poradí a pomůže vybrat správné investiční příležitosti, pojištění a další služby na míru. Tím odborníkem můžete být právě vy. Nebudete na to sami, pomáhat vám budou nejrůznější srovnávače, plánovací nástroje, IT systém a naši produktoví specialisté.

Proč se vlastně stát finančním poradcem?

Povolání finančního poradce rozhodně nezaujímá první příčky v žebříčku zaměstnání, o kterých sníme již odmala. V dětském věku totiž ještě nedokážeme ocenit, co všechno nabízí. Hlavními lákadly jsou nezávislost jak finanční, tak časová a pasivní příjem. Pokud pravidelně spolupracujete s klienty, navrhujete jim řešení nebo se zaměříte na budování a vedení svého týmu, můžete v budoucnu očekávat štědrou rentu.

Práce finančního poradce nepřináší pouze finanční uspokojení. Každý poradce rád vidí, že jeho rady klientům pomáhají finančně se zabezpečit a vést spokojený život. Navíc není výjimkou, že se finanční poradci stávají poradci celé rodiny. Nejdříve pomáhají s financemi rodičům, pak jejich dětem.

Budeme vám oporou od prvních krůčků

Finančním poradcem se může stát kdokoliv se středoškolským či vysokoškolským vzděláním, kdo je ochotný se učit nové věci a neustále se vzdělávat. Svět financí se totiž vyvíjí a je extrémně důležité se v novinkách orientovat.

Pokud se však rozhodnete stát se finančním poradcem v ST Consult, rádi vám pomůžeme se vše naučit. Nabízíme zázemí silného partnera, rodinné firmy s dlouholetým know how. Pro naše finanční poradce máme připravenou vzdělávací akademii, v rámci níž se naučíte odborné i obchodní dovednosti. Na vzdělávání velmi dbáme, proto naše poradce podporujeme ve skládání odborných zkoušek, těm nejlepším se podaří dosáhnout dokonce na prestižní titul EFA. S tímto titulem se zařadíte mezi elitu finančního poradenství v ČR, v současnosti ho drží asi 300 poradců.

Finanční poradenství je oborem, ve kterém můžete mít dostatek volného času, finanční svobodu i úspěšnou kariéru. Troufnete si? V ST Consult už se na vás těšíme!