Dejte si pozor na podpojištění nemovitosti!

Pojištění nemovitosti slouží k tomu, abychom v případě živelné pohromy, jíž jsou třeba vichřice, povodeň, krupobití nebo požár, měli nárok na náhradu škody. Jelikož poslední dobou ceny nemovitostí strmě stoupají, řada lidí se snaží na pojistném pár stovek ušetřit, čímž dochází k podpojištění. Pokud nastane pojistná událost, zbydou nám jenom oči pro pláč.

Risk, který se nevyplácí

O podpojištění nemovitosti mluvíme v případě, kdy pojištění zcela nepokrývá hodnotu nemovitosti. Dojde-li ke škodě na majetku, pojišťovna vám nevyplatí celou částku. Vzhledem k tomu, že rozdíl ročního pojistného je několik stovek korun, za ztrátu až několika milionů se podpojištění majetku jednoznačně nevyplatí. Proč k tomu dochází? Jak už bylo zmíněno, ceny nemovitostí raketově rostou. Z toho důvodu byste měli pravidelně aktualizovat svou pojistku. Dům či byt měl před několika lety, kdy jste ho zakoupili, mnohem nižší hodnotu, než má teď. Jeho tržní cenu navyšují též rekonstrukce a další stavební úpravy. Proto se doporučuje výši pojištění kontrolovat každé 2-4 roky.

podpojištění nemovitosti

Obraťte se na odborníky

Finanční specialisté dokáží vaši nemovitost správně ocenit a zvážit možná rizika. Díky tomu se podpojištění zcela jistě vyhnete a budete tak moci klidně spát. Při sjednání pojištění je nutné uvádět reálné údaje týkající se rozlohy pojišťované nemovitosti v m2. V opačném případě, kdy byste uvedli rozlohu menší, automaticky se sníží i pojistná částka a tím pádem případné pojistné plnění. Finanční náhrada v případě škody by tak nemusela stačit na odstranění následků či na pořízení nového vybavení.

Zkušený a spolehlivý finanční specialista vám se vším pomůže, aby byl váš majetek ochráněn spolehlivě. Zaměří se totiž nejen na samotnou nemovitost, ale též na pojištění domácnosti, neboť ta je neustále dovybavována, a tudíž její cena rovněž stoupá.

Máte dotaz ohledně podpojištění nemovitosti? Neváhejte nás kontaktovat, rádi Vám pomůžeme!