Jak si vybrat cestovní pojištění s ohledem na covid?

Loni jsme si všichni říkali, že jeden rok to vydržíme. Letos nám ale covid komplikuje běžný život, a zejména cestování nadále. Podmínky států pro vstup do země jsou mírnější a cestovat se dá, je však třeba mít se na pozoru. Rozhodně se nevyplácí vyrazit bez cestovního pojištění.

Cestovní pojištění na covid 19 by mělo být v roce 2021 samozřejmostí při každé cestě za hranice, s covidem je ale ještě nutnější než kdy dříve. Nikdy totiž nevíte, kdy se nakazíte nebo kdy se vám dovolená nečekaně prodlouží kvůli nemožnosti opustit zemi či nařízené karanténě. V těchto situacích vás ochrání jedině dobré cestovní pojištění.

Určující je opět semafor

Také cestovní pojištění covid změnil. Zatímco dříve jste si vybírali balíček podle toho, do jaké země jedete (Evropa, svět atd.), dnes se tarify liší podle toho, jakou barvou je daná země označená na semaforu Ministerstva zahraničních věcí ČR. Problémy obvykle nebývají, pokud jedete do země označené zeleně či oranžově. S červenými destinacemi se pojí potíže, některé pojišťovny v nich nekryjí léčebné výlohy na covid. Musíte tedy pečlivě vybírat.

Potíží však je, že barevné označení zemí se mění podle toho, jak se vyvíjí covidová situace v dané destinaci. Je tedy dost dobře možné, že v době, kdy si budete pojištění zřizovat, bude barva jiná než tehdy, až budete skutečně vyjíždět. Z tohoto hlediska je možná nejlepší nechat se pojistit tam, kde značení zemí nerozlišují, byť by to mělo být za vyšší cenu.

Jak je to se storny zájezdů a karanténou v zahraničí?

Pokud v zahraničí onemocníte covidem a budete potřebovat lékařskou péči, nemáte se čeho bát, tyto náklady spadají pod klasickou lékařskou péči a pojišťovna je proplatí. Jiná je však situace tehdy, když jste umístění do karantény.

Musíte-li v zahraničí absolvovat karanténu, pojišťovna vám možná nic nezaplatí. Záleží vždy na konkrétním tarifu, který byste si měli dobře prostudovat.

Různé jsou také podmínky storna zájezdů. Některé pojišťovny kryjí storno pouze v případě, kdy vy sami onemocníte covidem, takže nemůžete odjet. Nekryjí situaci, kdy vám je nařízena karanténa.

Srovnávejte a dobře čtěte o pojištění a covidu

Cestovní pojištění covid zkomplikoval. Více než kdy dříve je potřeba studovat podmínky, srovnávat nabídky jednotlivých pojišťoven a pečlivě hledat, na co máte nárok. Nemusíte na to ovšem být sami. Neváhejte kontaktovat specialistu, ozvěte se nám přímo přes chat či na našem telefonním čísle. Rádi s vámi nabídky pojišťoven projdeme a doporučíme nejlepší variantu pro vaši cílovou destinaci.

A ještě jedna dobrá zpráva na závěr. Na krytí nákladů nemá žádný vliv, zdali jste, nebo nejste očkovaní.

RYCHLÁ POMOC

Pro rychlou pomoc s dotazem na cestovní pojištění proti covidu můžete:

  • – volat naše specialisty na tel. 730 190 222
  • – nebo využijte online poradnu přímo zde, vpravo dole.

Zeptejte se ihned, rádi vám pomůžeme!