Do konce roku máme něco přes 2 týdny a vy máte stále ještě šanci dosáhnout na státní příspěvky, daňové odpočty a další výhody, díky nimž ušetříte i desetitisíce korun. Nepromarněte tuto možnost. Číst tipy se určitě vyplatí…

Především byste si měli pohlídat:

Stavební spoření

Doplaťte si roční vklad 20 000 Kč, abyste si zajistili roční podporu 2 000 Kč. Pozor, peníze musí být připsané na účtu stavební spořitelny do 31. 12. 2019.

Penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření

I v roce 2019 máte možnost využít daňový odpočet za spoření na penzi ve výši až 24 000 Kč. Pokud vaše příspěvky za rok 2019 budou vyšší než 12 000 Kč, je možné si částku nad 12 000 Kč odečíst z daní, maximálně však do výše 24 000 Kč. Abyste dosáhli maximálního odpočtu, musíte vložit příspěvky ve výši 36 000 Kč během kalendářního roku. Peníze lze vkládat na spoření na penzi i mimořádným vkladem, o tomto záměru však musíte informovat vaši penzijní společnost (v případě, že možnost mimořádných vkladů koncem roku nemáte ve své smlouvě sjednánu). Pokud chcete daňový odpočet využít, musí být prostředky na příslušném účtu do 31. 12. 2019.

Soukromé životní pojištění

Stále platí také možnost odpočtů z daňového základu u soukromého životního pojištění, a to 24 000 Kč. Pokud hodláte využít této možnosti, kontaktujte svého finančního poradce ohledně vhodného upravení příslušné smlouvy, abyste dosáhli vyššího daňového zvýhodnění.

Příspěvky zaměstnavatele

V platnosti zůstala i částka 50 000 Kč v součtu životního pojištění s penzijními produkty, kterou může poskytnout zaměstnavatel jako příspěvek pro zaměstnance na soukromé životní pojištění a penzijní produkty se zachováním zvýhodnění na daních pro zaměstnavatele. Pokud hodláte využít této možnosti, kontaktujte svého finančního poradce ohledně vhodného upravení příslušné smlouvy, abyste dosáhli vyššího daňového zvýhodnění.

Pojištění majetku

Překontrolujte si stav pojištění svého majetku, prověřte si, jak dlouho máte uzavřenu svoji smlouvu! Pokud je starší než 4 roky, je nejvyšší čas smlouvu aktualizovat tak, aby nedošlo k podpojištění vašeho majetku.
Nechejte si také zkontrolovat výši vašich limitů občanské odpovědnosti a odpovědnosti majitele nemovitosti ve smlouvách o pojištění majetku! Zkušenosti po změně občanského zákoníku ukazují, že některé limity mohou být nedostačující vzhledem k novým nárokům poškozených.

Povinné ručení

Zkontrolujte si i platnost vaší zelené karty, případně jaké máte asistenční služby. Díky našemu sjednávači jsme schopni vám srovnat během 3 minut nabídku 10 největších pojišťoven a předložit vám nejvýhodnější povinné ručení nebo havarijní pojištění.

Cestovní pojištění

Čas zimních dovolených se blíží, takže pokud vyrážíte na hory do zahraničí, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění a v rámci něho i pojištění odpovědnosti, nejen léčebné výlohy a asistenční služby. Za výhodnou cenu od 13 Kč/den a z pohodlí vašeho domova si ho sjednáte prostřednictvím on-line formuláře – KLIKNI.

Rada na závěr…

Pokud chcete mít ve svých smlouvách pořádek a přehled, využijte naši službu eKUKÁTKO, která umožňuje mít on-line přístup ke svým smlouvám, a to i z chytrého mobilního telefonu. Kromě toho, že budete mít pořádek ve smlouvách, ušetříte s eKukátkem peníze díky přehledu cen pohonných hmot ve vašem okolí. eKukátko vás také upozorní na dluh, platbu či schůzku a dodá jistotu díky adresáři kontaktů. Své příjmy a výdaje můžete sledovat prostřednictvím domácího účetnictví. Klienti společnosti ST Consult se mohou zaregistrovat a využít všech výhod eKukátka. Registrace je snadná a rychlá.

Registrace do eKukátka

Nezapomeňte si udělat před koncem roku velký finanční úklid!   Pokud potřebujete dále poradit, kontaktujte finančního poradce ST Consult nebo naši informační linku 730 190 222.