Čas zimních dovolených je tu, a proto jsme si pro vás připravili rady, na co si dát před zimní cestou do zahraničí pozor a jakých chyb se vyvarovat. Doporučení vychází i ze zkušeností našich klientů, kterým jsme v minulém roce pomáhali řešit škodní události v podobě úrazu, poruchy auta či ztráty zavazadel.

Základní rada č. 1: Nezapomeňte si vždy sjednat při cestě do zahraničí cestovní pojištění, které bude obsahovat nejen pojištění léčebných výloh a asistenční službuale i úrazové pojištění a hlavně pojištění odpovědnosti. Cestovní pojištění lze sjednat již od 12 Kč na den a z pohodlí vašeho domova přes odkaz níže.

chci_sjednat_pojisteni_online

Rada č. 2: Cena není vše. Při výběru pojištění se neřiďte jen cenou, ale hlavně tím, co a v jaké výši pojistka kryje a co nikoliv. Levná pojistka s nízkým krytím se vám v konečném důsledku hodně prodraží. Konzultujte rozsah se svým poradcem.

Rada č. 3: Pokud jedete lyžovat na hory, ujasněte si, zda potřebujete pojistku k běžnému lyžování na sjezdovce, nebo na rizikovější sporty.

Rada č. 4: Při jízdě na lyžích či snowboardu dodržujte pravidla Mezinárodní lyžařské federace FIS, v případě nehody k nim policie nebo likvidátor přihlížejí a posuzují, zda jste se na svahu chovali podle nich. Pravidla si můžete stáhnout zde.

Rada č. 5: V případě, že jedete autem, překontrolujte si platnost povinného ručení, případně si uzavřete havarijní pojištění po dobu dovolené. Díky novému sjednávači jsme schopni vám během několika minut předložit nabídku 9 pojišťoven s nejlepší cenou a podmínkami.

Rada č. 6: Víte, jak postupovat při dopravní nehodě v zahraničí? Vytiskněte si postup (zde) a uschovejte ho v autě. V případě nehody vám pomůže.

Dobrá rada na závěr: Uložte si fotokopie důležitých dokumentů jako pas, technický průkaz, kartičku zdravotní pojišťovny a další na eKukátko, které funguje jako elektronický šanon a úložiště. Díky tomu budete mít kopie dokumentů neustále po ruce a v případě ztráty vám eKukátko ulehčí nepříjemnou situaci.

Seznamte se s eKukátkem blíže. Registrace je jednoduchá a služba je přístupná pouze pro klienty ST Consult. Pokud nejste klientem ST Consult a máte o službu zájem, kontaktujte nás.

V případě dalších dotazů ohledně cestovního pojištění, havarijního pojištění auta nebo jiných potřeb (ochrana majetku, bydlení, spoření na penzi, zajištění rodiny…) kontaktujte finančního poradce ST Consult nebo naši informační linku na telefonu 730 190 222.