Využijte do 15. 12. mimořádnou příležitost a ušetřete až 3 000 Kč na poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření. Platí pro všechny věkové kategorie, nejen pro děti, jak je to obvyklé.

Pozor, máme pro vás i další tipy, jak využít státních příspěvků, daňových odečtů a dalších výhod, díky nimž ušetříte desetitisíce korun. Nepromarněte tuto možnost. Čtěte tipy, na co nezapomenout před koncem roku, na co si dát pozor a co by vám z pohledu financí nemělo do konce roku uniknout!

Na co tedy nezapomenout do konce roku:

Stavební spoření

U stavebního spoření byste si měli doplatit celoroční platby tak, abyste získali státní podporu (roční vklad 20 000 Kč zajišťuje maximální státní podporu 2 000 Kč). Pozor, peníze musí být připsané na účtu stavební spořitelny do 31. 12. 2017. Pro zájemce o nové stavební spoření máme mimořádnou příležitost ušetřit až 3 000 Kč na poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření, která platí nejen pro děti. Pozor, nabídka je časově omezená jen do 15. 12. 2017.

Penzijní připojištění a doplňkové penzijní spoření

Za rok 2017 máte oproti dřívějšku poprvé možnost využít daňový odečet za spoření na penzi ve výši až 24 000 Kč, pokud zaplatíte příspěvek v měsíci prosinci vyšší než 1 000 Kč (tzn. nad 1 000 Kč až do 24 000 Kč). Pokud chcete daňový odečet využít, musí prostředky na příslušný účet dorazit do 31. 12. 2017 a navíc o tomto záměru musíte vaši penzijní společnost informovat (v případě, že možnost mimořádných vkladů koncem roku nemáte ve své smlouvě již sjednánu).

Změny v daňových odečtech od 1. 1. 2017

Kromě výše uvedených změn v odečtech u penzijního připojištění nebo doplňkového penzijního spoření došlo od 1. 1. 2017 také k navýšení možných odečtů z daňového základu u soukromého životního pojištění na dvojnásobek (odečítat lze tedy 24 000 Kč na životní pojištění a 24 000 Kč na penzijní produkty). Rovněž došlo k navýšení maximálního možného příspěvku zaměstnavatele pro zaměstnance na soukromé životní pojištění a penzijní produkty se zachováním zvýhodnění na daních a zdravotním a sociálním pojištění, který od letošního roku činí 50 000 Kč ročně (v součtu životního pojištění s penzijními produkty). Pokud těchto daňových zvýhodnění využíváte nebo hodláte začít využívat, kontaktujte svého finančního poradce ohledně vhodného upravení příslušné smlouvy, abyste dosáhli vyššího daňového zvýhodnění.

Životní pojištění

V případě životního pojištění si pohlídejte doklad o vyčíslení daňové úlevy od jednotlivých pojišťoven, které vám budou v novém roce zasílány pro vaše účetní.

Pojištění majetku

Překontrolujte si stav pojištění svého majetku, prověřte si, jak dlouho máte uzavřenu svoji smlouvu! Pokud je starší než 4 roky, je nejvyšší čas smlouvu aktualizovat tak, aby nedošlo k podpojištění vašeho majetku.

Nechejte si také zkontrolovat výši vašich limitů občanské odpovědnosti a odpovědnosti majitele nemovitosti ve smlouvách o pojištění majetku! Zkušenosti po změně občanského zákoníku ukazují, že některé limity mohou být nedostačující vzhledem k novým nárokům poškozených.

Povinné ručení

Zkontrolujte si i platnost vaší zelené karty, případně jaké máte asistenční služby. Víte například bližší informace o jejich rozsahu?

Cestovní pojištění

Čas zimních dovolených se blíží, takže pokud vyrážíte na hory do zahraničí, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění a v rámci něho i pojištění odpovědnosti, nejen léčebné výlohy a asistenční služby. Za výhodnou cenu od 13 Kč/den a z pohodlí vašeho domova si ho sjednáte prostřednictvím on-line formuláře.

Rada na závěr…

Pokud chcete mít ve svých smlouvách pořádek a přehled, využijte naši službu eKUKÁTKO, která umožňuje mít on-line přístup ke svým smlouvám, a to i z chytrého mobilního telefonu. Kromě toho, že budete mít pořádek ve smlouvách, ušetříte s eKukátkem peníze díky přehledu cen pohonných hmot ve vašem okolí. eKukátko vás také upozorní na dluh, platbu či schůzku a dodá jistotu díky adresáři kontaktů. Své příjmy a výdaje můžete sledovat prostřednictvím domácího účetnictví. Klienti společnosti ST Consult se mohou zaregistrovat a využít všech výhod eKukátka. Registrace je snadná a rychlá.

Registrace do eKukátka

Nezapomeňte si tedy udělat před koncem roku velký finanční úklid! Pokud potřebujete dále poradit, kontaktujte finančního poradce ST Consult.