Okres Uherské Hradiště má prvního držitele mezinárodního certifikátu EFA, který je považován za nejvýše dosažitelnou a nejprestižnější evropskou kvalifikaci v oblasti finančního poradenství v ČR a též na evropské úrovni. Stal se jim ing. Jaroslav Trávníček výkonný ředitel společnosti ST Consult.

Jak těžké bylo certifikát EFA získat?

Musím říci, že to bylo mnohem náročnější než všechny dosavadní zkoušky, které jsem absolvoval, včetně vysokoškolských státnic. Zkouškám předcházel intenzivní osmiměsíční kurz, který nás měl odborně připravit, hodně to bylo o samostudiu a také praxi. Úspěšnost složení zkoušek je průměrně 51 %.

Jaký užitek mohou mít z Vašeho certifikátu čtenáři?

Vzhledem ke své 19 leté praxi umím lidem poradit, co z pohledu financí dělají dobře, kde přicházejí o peníze a co mohou dělat lépe. Lidé si ke mně chodí pro radu, když chtějí konzultovat svoje potřeby v oblasti investic, úvěrů či pojištění. Informace a zkušenosti nabyté v rámci studia se snažím předávat také v rámci firmy při školeních nebo i při přednáškách pro veřejnost. Pro žáky škol a veřejnost organizuji vzdělávací hru Finanční svoboda, díky které se obě skupiny učí lépe rozumět penězům a získávají zkušenosti, které by je v reálném životě stály spoustu času a peněz. V případě zájmu o spolupráci mne kontaktujte níže. Ještě bych chtěl dodat, že všichni držitelé EFY jsou nejen na vysoké odborné úrovni, ale řídí se taky etickými pravidly a kodexy, které jsou mezinárodně uznávány.

Jste jediným držitelem certifikátu v regionu. V celé republice je vás pouze 230, těší vás to?

Ano, těší. Pokud totiž chcete dobře poradit lidem, jak hospodařit s penězi, jak plánovat finance, je nutné se neustále vzdělávat. A EFA byla velká výzva v oblasti vzdělávání, kterou se mi povedlo zvládnout.

V případě jakéhokoliv dotazu v oblasti financí volejte 777 944 277 nebo pište na travnicek@stconsult.cz