Hlavní období zimních dovolených a lyžařských pobytů v zahraničí se rychle blíží. Proto pro vás máme připraveny rady, na co si dát před cestou do zahraničí pozor.

První velmi důležitá rada zní:

Nezapomeňte si vždy sjednat cestovní pojištění do zahraničí, které bude obsahovat nejen pojištění léčebných výloh a asistenční službu, ale i úrazové pojištění a hlavně pojištění odpovědnosti.

To vás ochrání v případě, že způsobíte svým chováním škodu jiné osobě. A částky v takových případech se mohou pohybovat v řádu statisíců. Cestovní pojištění ve výše zmiňovaném rozsahu se dá pořídit již od 16 Kč na den, a pokud využijete náš on-line formulář, nemusíte chodit ani do pojišťovny. Cena cestovního pojištění je v porovnání s případnými výdaji za ošetření v zahraničí téměř zanedbatelná.

Rada č. 2: Cena není vše

Při výběru pojišťovny se neřiďte jen cenou, ale i tím, co a v jaké výši pojistka kryje a co nikoliv.

Rada č. 3: Nejlepší je mít komplexní cestovní pojištění

Nejlepším řešením je mít komplexní cestovní pojištění kryjící léčebné výlohy, asistenční služby, pojištění odpovědnosti, úrazové pojištění či pojištění zavazadel.

Rada č. 4: Ujasněte si dopředu typ pojistky

Pokud jedete lyžovat na hory, ujasněte si, zda potřebujete pojistku k běžnému lyžování na sjezdovce, nebo na rizikovější sporty.

Rada č. 5: Dodržujte pravidla Mezinárodní lyžařské federace FIS

Při jízdě na lyžích či snowboardu dodržujte pravidla Mezinárodní lyžařské federace FIS, v případě nehody k nim policie nebo likvidátor přihlížejí a posuzují, zda jste se na svahu chovali podle nich.

A na závěr uvádíme orientační ceník lékařských zákroků (pro Evropu)

Poranění hlavy a mozku – 3 500 000 Kč

Letecký transport – 500 000 Kč

Týdenní hospitalizace v nemocnici – 300 000 Kč

Operace slepého střeva – 150 000 Kč

Převoz sanitkou cca 800 km – 70 000 Kč

Vyvrtnutá noha – rentgen, sádra – 20 000 Kč

Zánět zubu – 9 500 Kč

Pozn. Ceny se mohou lišit podle zemí a dle typu zařízení

V případě dalších dotazů ohledně cestovního pojištění nebo jiných potřeb (ochrana majetku, bydlení, spoření na penzi, zajištění rodiny…) kontaktujte svého finančního poradce nebo naši informační linku na telefonu 775 739 001.