V měsíci srpnu se vrátil z 8 denního pobytu na Kanárských ostrovech pan MUDr. Petr Vážan z Kněžpole, který využil benefitu společnosti ST Consult a vyrazil s rodinou na dovolenou na ostrov Tenerife. Využil tak akce firmy ST Consult, která nabízí 8 denní pobyt pro každého klienta, který si uzavře stavební spoření, úvěr, hypotéku nebo si refinancuje úvěr. Bližší informace o akci získáte u poradců ST Consult nebo na telefonu 730 190 222. Jaké si přivezl zážitky, to jsme se ho zeptali v krátkém rozhovoru.

Prožil jste 8 dní s rodinou na Kanárských ostrovech. Jak dovolenou hodnotíte?

Musím říci, že se nám dovolená na ostrově Tenerife moc líbila. Kanárské ostrovy jsou díky svému počasí velice příjemné místo pro dovolenou po celý rok, navíc plné přírodních a historických zajímavostí a též zábavy. Opravdu bylo stále co dělat a ani v nejmenším jsme se nenudili. Ani let není příliš dlouhý, takže Tenerife je ideální destinace.

Jak náročný byl pobyt po logistické stránce?

Myslím, že v tomto ohledu nebyl příliš náročný. Letenky nám zajistila agentura, která zajišťovala i transfer z letiště na hotel. Půjčení auta nebylo žádný problém, ceny za pronájem jsou velmi příznivé. Pronájem na den stál zhruba 45-55 eur, přičemž cena byla o něco nižší při půjčení na více dní a lišila se také podle velikosti půjčovaného auta. Agentura měla na ostrově svého delegáta, na kterého se v případě problémů bylo možné obrátit. V podstatě jsme si jen sbalili kufry, vzali peníze, vyřídili pojištění a letělo se. 🙂

Jak to bylo s jídlem a cenami obecně?

Ceny jídla a dalších životních potřeb jsou na ostrově Tenerife podobné jako u nás, pokud nakupujete v supermarketu. Např. bochník chleba stál 25 Kč, litr mléka 20 Kč, 1 kg banánů 22 Kč, voda 0,5 l 15 Kč. Díky tomu, že jsme měli na pokoji kuchyňku, bylo možné si i vařit. Občas jsme navštívili i restauraci, kde jsou ceny povětšinou o něco vyšší, než u nás, ale lze nalézt i velice dobrý podnik s cenami velmi příznivými. Obecně jsem ale byl cenami příjemně překvapen, čekal jsem, že budou daleko vyšší.

A co zajímavého byste zájemcům doporučil vidět?

Míst, která stojí za zhlédnutí, je celá řada. Osobně máme rádi spíše přírodu, takže jsme hodně navštěvovali parky, pobřeží a další zajímavosti. Byli jsme např. v národním parku u nejvyšší hory Španělska, která se zde nachází a to je Pico de Teide nebo prošli jednu z turistických tras v pohoří Anaga. Navštívili jsme jedinečnou botanickou zahradu, město Santa Cruz, což je jedno ze dvou hlavních měst na Tenerife a další zajímavosti. Stačí se jen podívat na fotky a ty vám hned ukážou, že Tenerife je krásný a rozmanitý ostrov. Pokud máte rádi podmořský svět, v LORO parku se nachází akvárium s nejdelším podmořským tunelem na světě. K vidění jsou na ostrově i stromy staré tisíc let či největší aquapark v Evropě (SIAM park). To své si tak určitě najde každý.

Pokud bych tedy uvažoval o dovolené na Kanárských ostrovech, doporučil byste mi ji?

Určitě bych vám ji doporučil. Jsem si jist, že byste nebyl zklamán. Služby jsou zde na skvělé úrovni a ceny povětšinou nejsou přemrštěné. Myslím si, že destinace má každému co nabídnout a díky poloze je možné sem jezdit po celý rok, takže značka ideál. J Sami se doufám na Kanáry ještě někdy podíváme.

Děkuji za rozhovor