Užít si zimních radovánek v některém z alpských středisek je snem mnoha Čechů. A protože se rychle blíží období zimních dovolených, připravili jsme pro vás rady, na co si dát před zimní cestou do zahraničí pozor. K sestavení přehledu nás vedly i zkušenosti našich klientů, kterým jsme v minulém roce pomáhali řešit škodní události v podobě úrazu, poruchy auta či ztráty zavazadel.

Základní rada č. 1:

Nezapomeňte si vždy sjednat při cestě do zahraničí cestovní pojištění, které bude obsahovat nejen pojištění léčebných výloh a asistenční službuale i úrazové pojištění a hlavně pojištění odpovědnosti. To vás ochrání v případě, že způsobíte svým chováním škodu jiné osobě např. při lyžování. Částky v takových případech se pak mohou pohybovat v řádu statisíců. Cestovní pojištění ve výše zmiňovaném rozsahu se dá pořídit již od 18 Kč na den a z pohodlí vašeho domova přes odkaz níže.

chci_sjednat_pojisteni_on-line-1

Rada č. 2: Cena není vše

Při výběru pojišťovny se neřiďte jen cenou, ale i tím, co a v jaké výši pojistka kryje a co nikoliv.

Rada č. 3: Nejlepší je mít komplexní cestovní pojištění 

Nejlepší je mít komplexní cestovní pojištění kryjící léčebné výlohy, asistenční služby, pojištění odpovědnosti, úrazové pojištění či pojištění zavazadel.

Rada č. 4: Ujasněte si dopředu typ pojistky

Pokud jedete lyžovat na hory, ujasněte si, zda potřebujete pojistku k běžnému lyžování na sjezdovce, nebo na rizikovější sporty.

Rada č. 5: Dodržujte pravidla Mezinárodní lyžařské federace FIS

Při jízdě na lyžích či snowboardu dodržujte pravidla Mezinárodní lyžařské federace FIS, v případě nehody k nim policie nebo likvidátor přihlížejí a posuzují, zda jste se na svahu chovali podle nich.

Rada č. 6: Překontrolujte si platnost POV

V případě, že jedete autem, překontrolujte si platnost povinného ručení, případně si uzavřete havarijní pojištění po dobu dovolené.

Rada č. 7: Je dobré vědět, jak postupovat v případě dopravní nehody v zahraničí

Víte, jak postupovat při dopravní nehodě v zahraničí? Vytiskněte si postup a uschovejte ho v autě (viz odkaz níže). V případě nehody vám pomůže.

Jak postupovat v případě dopravní nehody v zahraničí.

Rada č. 8: Mějte důležité dokumenty neustále při sobě

Uložte si fotokopie důležitých dokumentů jako pas, technický průkaz, kartičku zdravotní pojišťovny a další na eKukátko, které funguje jako elektronický šanon a úložiště.

Seznamte se s eKukátkem blíže. Registrace je jednoduchá a služba je pro klienty ST Consult zdarma.

V případě dalších dotazů ohledně cestovního pojištění, havarijního pojištění auta nebo jiných potřeb (ochrana majetku, bydlení, spoření na penzi, zajištění rodiny…) kontaktujte finančního poradce ST Consult nebo naši informační linku na telefonu 730 190 222.